Sandy’s in town

 

Sandy is bijna aan land gekomen, maar de storm is inmiddels al goed losgebarsten.

Vlak voor de storm aan land kwam kon ik een taxi naar huis pakken. De illegale Russische taxi die me voor $40,- naar huis wilde brengen heb ik laten schieten. Een aardige Latijns-Amerikaanse chauffeur (óf een vrouw met kort haar, óf een man met hoge stem) bracht me voor minder dan de helft naar huis.

Ik zit nu bij mijn vaste plekje bij het raam naar de storm te kijken. Om de minuut wordt de hemel verlicht door bliksemschichten. De gemoedelijke sfeer van vanochtend en vanmiddag is inmiddels wel weg. De wind jaagt door de straten en vlak bij mijn huis zijn enkele bomen omgewaaid. Vlakbij het RTL-kantoor hangt een hijskraan van een wolkenkrabber in aanbouw op half zeven.

Hospita Khadija ziet het met lede ogen aan. “Honey, ik zou liever willen dat je weggaat bij het raam. En doe je laptop uit, straks slaat de bliksem in.”

Ik snap haar zorgen wel. De eerste twee Amerikaanse doden zijn inmiddels gevallen. De eerste was een opvarende van de HMS Bounty, een beroemd schip dat inmiddels gezonken is door de storm.

Toch lijkt New York aan het ergste te ontsnappen. De storm kan nu elk moment aan land komen aan de kust van New Jersey, waar in de zomer Snookie en haar vrienden vakantie vieren. De verslaggever ter plaatse stond enkele uren geleden, leunend tegen de wind, te vertellen over het schuim van de golven dat door de straten van gokstad Atlantic City vliegt. Die verslaggever heeft zich inmiddels in veiligheid gebracht, hoop ik: de stad staat nu grotendeels onder water.

Maar ik moet niet te vroeg juichen: in het noordelijker gelegen Massachusetts en Connecticut zitten honderduizenden mensen zonder stroom. Ook in de stad zijn er inmiddels meldingen gemaakt van stroomuitval. Voorlopig heeft het hooggelegen Harlem nog weinig last. En ook met mij is alles goed.

 

One thought on “Sandy’s in town”

  1. Spannend man, Michiel! Je kunt niet zeggen dat jij dat ticket voor niets hebt gekocht. Hoewel Nederland ook in rep en roer is (Bram en Eva Jinek zijn uit elkaar), maak je daar in Amerika wel wat mee. Hopelijk blijft het voor jou bij sensatie en wordt de situatie niet erger. Take care!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *