’s Werelds meest beroerde date, aller tijden, ooit

Over Laurens.

Laurens was knap, ambitieus en televisiepresentator. En zat op Tinder. Het klikte, en algauw appten we elkaar regelmatig. Omdat je niet te lang in het online-gedoe moet blijven klungelen, vind ik, sprak ik met hem af in een café in de Pijp.

Laurens was enthousiast. Dat vond ik aandoenlijk – de eerste vijf minuten. Daarna werd ik uitspraken als ‘wauw’ en ‘oh my god’, elke keer als ik iets semi-interessants vertelde, al vrij gauw zat. En toen, na dertig minuten, pakte hij mijn hand en zei: “Het is alsof ik je al jaren ken!”

Vanaf dit moment ging de date hard bergafwaarts.

Laurens hield van bier. Zóveel zelfs, dat hij de volgende ronde al bestelde als ik halverwege was. Ik trok mijn portemonnee, maar dat wees Laurens gedecideerd van de hand: hij had net salaris gehad, ‘dus ik trakteer’.

Fine by me.

Het werd erger en erger. Laurens had een uitgesproken type: “Jongens zoals jij.” Laurens hield van gespierde jongens: “Jongens zoals jij.” En bij voorkeur jongens met een groot geslachtsdeel: “Dat heb jij vast, dat weet ik zeker.”

Het was precies toen, na die vrijpostige opmerking, dat ik besloot mij vol te gieten met drank en te kijken waar deze avond in ’s hemelsnaam heen zou gaan.

De Chopito’s. (Zijn idee.) Waar Laurens drie shotjes voor ons allebei haalde, en ik mijn eerste rondje bier kocht. En waar ik, om half twee, toetertjelam, te kennen gaf naar huis te gaan.

Laurens ging recht op zijn doel af en probeerde me te zoenen in een volle kroeg, tot vijf keer toe. Ik dook behendig weg en liep schaterlachend naar mijn fiets.

De volgende dag kreeg ik bericht. “Hey leukerd! Nog veilig thuisgekomen? Was fijn gisteren!”

Beleefd maar beslist appte ik terug dat ik het ook leuk vond, maar niet meer dan dat en dat we het maar bij die ene keer moesten laten.

Laurens heeft al het contact verbroken en ik heb nooit meer iets van hem vernomen. Ik wens hem alle goeds.

One thought on “’s Werelds meest beroerde date, aller tijden, ooit”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *