Ode aan Mehmet

Ik had rijexamen en mijn rijleraar Mehmet was daarbij.

Jo, broeder. Alles rustig? Beter van wel he, op je examendag. Kappertje gepakt, zie ik? Je ziet eruit als een flikker, haha. Hier, de sleutels. Ik kom zo.

Zo. Ik heb koffie dus ik weet niet waar je op wacht, ouwe. Starten, lekker gassen.

Je bent gestresst, pik, ontspan. Jij gaat slagen, zeker weten.

Oh shit, ik ben je vrijstelling vergeten te printen. Je vrijstelling, voor je parkeeropdracht en zo. Nee is niet erg, rustig ouwe. Ik regel wel wat.

Ik heb al gezien wie je examinator is straks. Wordt wel pittig voor je. Geen zorgen, broeder. Ik ken hem. Hij is goede gast. Wel streng, weet je. Echt zo’n klootzak. Ik mag hem ook niet. Maar geen zorgen.

Je moet doorzakken. Ja nu ben je te laat. En je vergeet je richting. Lekker dan. Zo ga jij niet slagen kerel, neem dat van mij maar aan.

Hier rechts. Heel goed, keer nu maar om want ik bedoelde andere rechts. Mongool.

Effe frisse neus halen hoor. Laat alles maar los, ik parkeer hem wel voor je want dat kan je toch niet. Ja wát?! Is toch zo? En wat zou het, jij hebt toch je vrijstelling.

Zo, stap maar in. En rijden. Oh wacht, zie je die zebra, niet stoppen voor die klojo, rijd maar extra hard door. *Draait raampje open.* BROEDÈÈÈÈÈR!! *Steekt middelvinger op* Ja geen zorgen, ik ken hem.

Beetje meer vaart, gozer. Je rijdt als een mietje. Zo slaag je nooit, makker, dat weet je zelf ook wel. Dat weet je zelf ook wel, toch? Ja? Mooi, hoef ik het niet meer te zeggen.

Rijd maar naar het CBR. Ben je er klaar voor makker? Hoezo, gespannen?! Je gaat gewoon slagen! Moet ook wel, anders is het slecht voor mijn percentage. Niet alleen maar aan jezelf denken.

Zo, binnen wacht Aad op je. En oh ja, tijdens het examen, als ik mijn knie in je rug douw, dan vergeet je iets. Wat, dat moet je zelf maar bedenken. Ja ik zou je liever ook gewoon voor je bakkes slaan maar dat kan niet meer als je examinator d’r bijzit. En ontspan, ouwe, je gaat gewoon slagen.

Een kleine drie kwartier later:
Tuurlijk ben je geslaagd. Zei ik toch. Nee laat mij maar terug rijden. Jij rijdt als een mietje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *