Het viel dus niet mee

Even een kort berichtje. Ik ben met de schrik vrijgekomen, maar niet iedereen had mazzel.Gisteren sprak ik nog met mensen die de storm lacherig afdeden als een herfstbriesje. “We hebben alcohol ingeslagen dus het komt wel goed!” Ik ben benieuwd hoe het nu met ze gaat, want het viel dus helemaal niet mee.

Allereerst: met mij en de redactie gaat het goed, al hebben Erik en Irene wel de hele nacht doorgewerkt. Zij zaten hartje Downtown in een wolkenkrabber waar het licht uitgevallen was, maar ze hebben de hele nacht doorgewerkt. Wat een helden. Zelf zat ik hoog en droog in Harlem; stiekem voel ik me schuldig dat ik de verslaggeving van vannacht heb gemist. Of nee, waarschijnlijk baal ik gewoon ontzettend dat ik de spanning heb gemist.

Erik en Irene zijn sowieso zuur. De telefoon van Erik is adje en de stroom in zijn gebouw is nog wel eventjes down. Irene woont in Brooklyn, maar die kan voorlopig niet naar huis. Verschillende metrotunnels tussen Manhattan en de andere stadsdelen zijn ondergelopen.

En nu staan we aan het begin van een lange day after. In Midtown, waar ons kantoor is, lijkt weinig aan de hand. We hebben gewoon stroom en de straten zijn niet ondergelopen. De taxirit hiernaartoe was wel onwerkelijk. De straten zijn zo goed als leeg, de meeste winkels (behalve de deli’s) zijn dicht en veel bomen zijn als luciferhoutjes doormidden  gebroken. Wel is Downtown nog akelig donker.

Ondertussen druppelen de berichten binnen. 50 woningen afgefikt in Queen, filmpjes van explosies in Jersey en nog altijd honderdduizenden mensen zonder stroom. Ook de redactie kent klein leed: de server van de RTL-mail is uitgevallen (“Stond waarschijnlijk in Jersey”) dus moeten we improviseren. Verder heb ik net getelefoneerd met goede vriendin Anne Carlijn Kok van het Dagblad van het Noorden voor een kort interview. En nu snel door. Ik houd jullie op de hoogte!

One thought on “Het viel dus niet mee”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *